Обслуговування кондиціонерів авто: переваги та основні особливості

Комфортне використання автомобіля обумовлене безліччю сучасних додаткових систем та елементів, які полегшують процес кермування, створюють безпечні умови та навіть здешевлюють витрати на пальне (наприклад, встановивши ГБО Motorgas). Також отримати більше інформації про послуги з обслуговування ГБО, сертифікації авто з США, заправки кондиціонерів можна звернувшись на професійну станцію в Києві.

Однією з таких важливих систем варто відзначити кондиціювання. При цьому виробники пропонують моделі, обладнанні кондиціонером в самих різноманітних базових комплектаціях. А в авто старшого покоління передбачена можливість доукомплектування новим устаткуванням.

Як і будь-які механізми та системи кондиціонери потрібно обслуговувати відповідно до визначених виробником термінів. Найчастіше у сервісних книгах авто зазначають необхідність заправки кондиціонера 1 раз/2 роки. Ці терміни можуть змінюватися в залежності від особливостей індивідуального використання ТЗ.

Найчастіше за обслуговуванням звертаються саме для заправки чи дозаправки кондиціонерів. Проте симптом «відсутність холоду в салоні» може мати й більш серйозніші причини, які виявляють лише під час професійного обслуговування системи на сервісі, у тому числі знос компресора, несправність заслонок, а також забруднення радіатора.

Плановий техогляд кондиціонера варто здійснювати після осінньо/весняних сезонів. Під час проведення діагностичних робіт майстри зможуть перевірити систему на предмет витоку фреону, щільності з’єднань.

Один із методів перевірки, який можуть використовувати під час ТО – додавання у систему спеціальних барвників, які під впливом ультрафіолету світяться. Такий спосіб легко допоможе виявити місця витоку фреону та пришвидшити їх усунення. Своєчасне реагування на ранніх стадіях убезпечить вас від дорого вартісної заміни основних елементів системи чи їх ремонту.

Також при діагностиці системи проводять перевірку випарника, а при забрудненні – його чистку.

У Motor Gas проводять комплексну діагностику системи кондиціювання авто. Для цього використовують професійне обладнання. Спеціальний апарат проводить вимірювання наявної кількості фреону у системі, підраховує скільки грам було втрачено та проводить ряд послідовних дій для заправки системи.

Зверніть увагу, що для правильної роботи кондиціонера потрібна повна герметичність системи та відсутність у ній повітря. Завдяки професійному обладнанню можна легко дотримуватись встановлених рекомендацій, які збільшать термін служби компресора та інших елементів системи кондиціювання.