Відеоспостереження з IP камерами: переваги та процес монтажу

Одним із найпродуктивніших способів охорони різних об’єктів є встановлення системи відеоспостереження. Такий варіант дозволяє захистити приміщення або територію різного розміру конфігурації. Система здатна записати інформацію, надати її як доказів. Пропонується комплект відеоспостереження на 4 IP камери для створення захисного контуру будь-якого рівня.

Переваги

IP-камери можуть працювати за допомогою дротової та бездротової системи передачі даних. У першому випадку використовується кручена пара, у другому – WI-FI та інтернет-протоколи. Сигнал за допомогою проводів краще транслювати всередині приміщень, щоб створити відеоспостереження на території краще вибирати Вай-Фай.

Камери такого типу можуть працювати у повній темряві, вони створюються з високим рівнем захисту від проникнення вологи та пилу. Прилади розміщуються в антивандальних корпусах, їх важко пошкодити за допомогою механічних інструментів.

Пристрої можуть обертатися, змінювати кут огляду, наближати об’єкт або видаляти. Змінюється охоплення території або добре розрізняються особи, номери машин та інші параметри. Роздільна здатність подібних камер може досягати 4К, що відповідає телебаченню надвисокої чіткості.

Прилади є надійними, здатними працювати у цілодобовому режимі, передавати дані великі відстані. Можна настроїти прийом на кількох пристроях, включаючи смартфони та планшети власників будівель або територій, за якими здійснюється спостереження.

Встановлення

Процес монтажу складається з наступних стадій:

  1. Визначаються особливості об’єкта, на якому потрібно організувати відеоспостереження.
  2. Визначаються основні вразливі точки, їх необхідно обов’язково оснастити камерами.
  3. Вибирається точна кількість камер з певним кутом охоплення, або можливістю повороту, щоб виключити появу «сліпих» зон в просторі, що охороняється.
  4. Вибираються конструкції для встановлення камер, виконується монтаж обладнання.
  5. Система з’єднується в комплекс за допомогою проводів або налаштування програмного забезпечення на сервері управління.
  6. Проводиться налагодження обладнання, камерам надаються свої адреси підключення.

Після налаштування системи проводяться випробування в різних режимах роботи камер. Вони повинні надсилати точний, чіткий сигнал у режимі реального часу, реагувати на команди з пункту управління. Якщо система працює без затримок або інших збоїв, її приймають в експлуатацію.