Блискавки для одягу: популярні види та критерії вибору

Блискавки – це найбільш потрібний елемент кріплення в одязі. Ними користуються для зручності та комфорту при надяганні, а також знятті речей. Якісна блискавка дозволить унеможливити різні складності, вона порадує тривалим терміном служби. Розглянемо основні види таких виробів докладніше, щоби зробити правильний вибір.

Якими можуть бути блискавки за типом зубчиків?

Класифікація виробів за цим параметром така:

  1. Прихована блискавка. Її зубчики невидимі, вони приховані під тканиною. Вам вдасться отримати ефект невидимого кріплення. Це відмінний вибір для суконь, блуз та інших речей для жінок.
  2. Звичайна блискавка. Найбільш популярний вид виробів, зубчики яких видимі. Такі блискавки підійдуть для широкого спектру одягу – від штанів до курток.
  3. Блискавка із двома замками. У її конструкції одразу два замки, тому вам вдасться відкрити застібку з обох боків. Нею нерідко доповнюють куртки, а також жилети.

З яких матеріалів виготовляють блискавки?

Така застібка може бути виготовлена з різних видів матеріалів. Серед найпоширеніших варіантів:

  1. Метал. Вироби високоміцні та надійні. Ними часто користуються в одязі зі шкіри та в джинсових штанах.
  2. Пластик. Матеріал легкий та гнучкий. Такі блискавки підійдуть для легких речей та дитячого одягу.
  3. Нейлон. У цих виробах легкість пластику гармонійно поєднана із міцністю металу. Блискавки такого матеріалу підходять для різноманітних типів одягу.

Якими ще можуть бути блискавки для одягу?

Розглянемо ще кілька варіантів класифікації застібок такого типу. Серед їх характеристик:

  1. Короткі блискавки використовуються для кишень, рукавів та інших невеликих елементів одягу. Довгі застібки призначені для пальт та курток.
  2. Блискавка може бути доповнена автоблокувальним замком, який фіксується сам по собі та не потребує закріплення. Звичайна блискавка із застібкою вимагає додаткової фіксації замка.
  3. Вироби запропоновані у різноманітних відтінках. Ви легко підберете варіант, який відповідає кольору одягу. Також блискавки доступні у величезному виборі дизайнів, тому вам вдасться орієнтуватися на власні потреби.

Якщо ви вирішили купити блискавки на https://www.startex.shop/ , беріть до уваги не лише їх дизайн. Вироби мають бути високоякісними та зручними у використанні. Слідкуйте за надійністю їх фіксації, а також за відповідністю стилю одягу. Купуйте блискавки від відомих та перевірених брендів, оскільки такі інвестиції обов’язково виправдаються довговічністю елементів!