Професійна діагностика електросистеми автомобіля: особливості та ціна

Своєчасна діагностика електросистеми автомобіля в умовах СТО дозволяє своєчасно виявити та усунути наявні проблеми й запобігти виникненню небезпечних для водія і пасажирів аварійних ситуацій на дорозі.

Діагностика електрообладнання машини: основні типи та причини несправності

Професійна діагностика електросистеми автомобіля — цілий ряд заходів, які проводяться з ціллю своєчасного виявлення й усунення несправності. По закінченню робіт власник автомобіля отримує гарантію на роботи та встановленні елементи.

Діагностика електросистеми автомобіля виконується з ціллю своєчасного виявлення проблем в системі, що дозволяє запобігти ускладненню ситуації та, як наслідок, більш значних витрат часу та коштів на ремонт ТЗ. Вихід із ладу елементів електросистеми найчастіше трапляється через декілька причин: довготривала або неправильна експлуатація машини, виконання ремонту некваліфікованими майстрами, коротке замикання, невчасне проходження ТО, встановлення деталей, які не підходять за технічними характеристиками.

При цьому найчастіше виходять із ладу наступні елементи електросистеми транспортного засобу.

  1. Акумулятор (АКБ) — основний елемент, який відповідає за можливість стартового запуску автомобіля. Як правило, АКБ виходить із ладу з причини закінчення терміну служби або при повному розряді (найчастіше трапляється з необачності власника).
  2. Замок запалювання. Це система, яка забезпечує стартовий запуск авто шляхом повороту ключа. Причин несправності дві: механічні пошкодження та окислення контактів замку.
  3. Стартер — елемент системи електрообладнання, який відповідає за запуск силового агрегату. Основною причиною несправності виступає перелом проводки, пошкодження механічного характеру якоря, вилки, редуктора.
  4. Прилади освітлення машини та оптика. Якщо після заміни лампи, що не працює, вона не горить або швидко перегорає, то проблема скоріш за все криється в блоці реле або запобіжниках.

ТО електрообладнання автомобіля проводиться в умовах сервісного центру, що гарантує якісне та швидке виконання робіт з розумним підбором деталей, які потребують заміни.

Етапи проведення діагностики транспортного засобу

Професійні діагностичні роботи для перевірки функціонування електросистеми авто проводяться в декілька етапів:

  • збір анамнезу від власника про наявні проблеми;
  • комп’ютерна діагностика з метою виявлення причини виникнення несправності;
  • складання плану робіт і підрахунок кошторисної вартості;
  • заміна або відновлення запчастин, які вийшли із ладу;
  • виконання ремонтних заходів;
  • видача гарантій та розрахунок між сторонами.

При цьому на такі послуги, як діагностика електрообладнання автомобіля, ціна https://longrun.com.ua/ua/p1243558910-uslugi-avtoelektrika-legkovyh.html залежить від складності проблеми, терміновості її вирішення та марки машини.