Вибір та догляд за зливом для душу: ключові аспекти та поради

Великий вибір душових кабін представлений на ринку сантехніки. Вони користуються великою популярністю через те, що підходять для невеликих ванних кімнат. Використання душових кабін допомагає легко економити воду. Одним із головних елементів є злив для душу. Він виконує важливу роль в душовій кабіні.

Складові трапу для душу

Трап для душу використовується для відведення води з душової кабіни в каналізацію. Він складається з таких основних елементів, як:

  • сифон – це пристрій, який запобігає проникненню запахів з каналізації в приміщення, складається зі з’єднаних труб, в яких накопичується вода, утворюючи водяну пробку;
  • люк – це отвір, який дозволяє отримати доступ до сифона для його очищення;
  • декоративна решітка, яка закриває сифон і надає трапу завершеного вигляду.

Саме решітка знаходиться ззовні, тому її необхідно обирати так, щоб вона вписувалася до загального інтер’єру вашої ванної кімнати. Важливо обирати трап з якісних матеріалів. Решітка повинна бути виконана з нержавіючої сталі. Адже це надійний і твердий матеріал. Інші елементи виготовляються з поліпропілену. Він також довговічний і витривалий до дії води й мийних засобів.

Встановлення зливу в душовій

Як використовувати трапік для душу:

  • встановіть трап відповідно до інструкцій виробника;
  • приєднайте злив до каналізації;
  • встановіть декоративну решітку.

Цей елемент, як і всі інші, потребує догляду. Що конкретно слід робити?

  1. Регулярно очищайте трап від волосся та інших забруднень. Для цього використовуйте спеціальні засоби для чищення сифонів або звичайну мийну рідину.
  2. Раз на рік проводьте профілактичне очищення.

Виконуючи ці нескладні дії, ви продовжите життя вашого трапу на багато років.

Вибір якісного зливу

Для того щоб вибрати якісний трап для душу, необхідно враховувати наступні фактори.

  1. Матеріал. Трапи з нержавіючої сталі є більш надійними та естетичними.
  2. Тип сифона: гідравлічний або сухий. Гідравлічні є найпоширенішими. Сухі трапи не вимагають регулярного обслуговування.
  3. Пропускна здатність трапа визначає, скільки води він може відвести за одиницю часу. Якщо ви маєте потужний душ, слід обирати варіант з максимальною здатністю.
  4. Зливи бувають вертикальні й горизонтальні. Зверніть і на це увагу, який підходить вам.
  5. Ціна залежить від якості матеріалу. Обирайте моделі з оптимальним співвідношенням вартості та якості.

Купити трап для душу від надійних виробників ви зможете на сайті інтернет-магазину Bud-lea. Там представлений великий асортимент цих пристроїв різних видів за найкращими цінами.