Граніт для будівництва та облицювання: переваги та правила вибору

Граніт – це потрібний у наш час матеріал природного походження. Ним користуються як для будівництва, так і для облицювання різних об’єктів. Купуйте облицювальні плити та іншу продукцію з граніту, щоб впоратися з роботами якісно. Розглянемо основні переваги матеріалу докладніше, адже це допоможе ухвалити правильне рішення.

Високий рівень міцності та тривалий термін служби

Граніт є дуже твердим і міцним матеріалом. Він не боїться механічних впливів, не зношується надто швидко та не деформується від негативних факторів навколишнього середовища. Їм можна користуватися в умовах підвищеного навантаження та у випадку з інтенсивною експлуатацією.

Стійкість до підвищеного рівня вологості та хімії

Матеріал не вбиратиме вологу, він не іржавіє з часом. Йому не страшні хімічні речовини, тому користуватися гранітом можна навіть у агресивному середовищі. Такі конструкції прослужать дуже довго без різних деформацій.

Привабливий вигляд

Граніт має дуже красиву текстуру, асортимент його відтінків широко варіюється. Можете користуватися ним для оформлення інтер’єру та екстер’єру споруди. Поверхні з граніту виглядають стильно та елегантно. Будь-який об’єкт стане більш престижним і витонченим, перетвориться на краще.

Простий догляд

Граніт легко очистити від різноманітних забруднень. Поверхні не потребують складного та регулярного обслуговування. Щоб очищати граніт, достатньо користуватися м’якою тканиною та нейтральним миючим засобом. Завдяки цьому всі плями будуть легко усунуті.

Великий вибір форм та розмірів

Матеріал представлений на ринку в найширшому асортименті форм, відтінків та розмірів. Ви підберете той варіант, який відповідає конкретному проекту дизайну або будівництва.

Універсальність застосування

Граніт може використовуватися для облицювання фасадів споруд, оздоблення підлог та стін, басейнів та сходів. Крім того, можна створювати різноманітні елементи ландшафтного дизайну. Це бордюри, доріжки, майданчики та чимало іншого.

Екологічна чистота

Натуральний матеріал не містить небезпечних хімічних сполук. Він не виділятиме токсичних випарів. Завдяки цьому він безпечний і для здоров’я людини, і для довкілля.

Інвестиційна цінність

Користуватися гранітом в обробці та будівництві варто для того, щоби ціна на об’єкт нерухомості значно підвищилася. Матеріал викликає асоціації з розкішшю, тривалим терміном служби та високим рівнем якості.

Граніт стане чудовою прикрасою інтер’єру та екстер’єру простору. Вам вдасться створити унікальні конструкції, які неможливо залишити без уваги!